S hedvábným povlakem na polštář se předčasných vrásek bát nemusíte

Nic proti bavlně, která má spoustu praktických pozitiv. Pokud ale polštář převlečete do hedvábí, můžete si zpomalit tvorbu vrásek. A ještě udělat posun v boji proti akné!

Zacuchané vlasy, pomačkaná pleť, viditelnější vrásky i výraznější kruhy pod očima. Vídáte tohle po ránu v zrcadle běžně? Nepřidá to sebevědomí ani celkové pohodě, proto by se s tím mělo něco dělat. Včera bylo pozdě! Tak si ukažme na viníka, kterým může být váš polštář, respektive jeho povlak.

Jak si kdo ustele…

Ať už jde o oblečení nebo ložní prádlo, nelze popřít, že bavlna patří mezi celosvětově nejpoužívanější výrobní materiály. Je prodyšná, odolná, měkká, hypoalergenní, nenáročná na údržbu a ve své podstatě i udržitelná a biologicky rozložitelná, čímž se třeba od syntetiky dost liší (1). Proti těmto výhodám se nedá nic namítat, což vysvětluje i nebývalý zájem spotřebitelů. Je tu ale něco, co bavlna bohužel neumí. Za to hedvábí ano!

Omlazení bez akné?

Hedvábí je synonymem luxusu. Toto přírodní vlákno pocházející z kokonů moruších housenek, především druhu Bombyx mori, bývá vyhlášené pro svou sametovou hebkost. A to je přesně ono. „Ve srovnání s jinými látkami výrazně snižuje tření, které na pokožku nepůsobí dobře. V tomto smyslu opravdu může zpomalit stárnutí i rozvoj vrásek,“ potvrzuje newyorský dermatolog Brendan Camp (2). Dalším příjemným vedlejším účinkem je pomoc v léčbě akné. Ano, čtete správně! Protože má hedvábí chladivé vlastnosti, omezuje pocení obličeje. „Méně absorbovaného potu znamená i méně bakterií, které se přímo v povlaku rozmnožují a podporují jeho výskyt,“ popisuje zmíněný dermatolog. Ani vlasy si ale stěžovat nebudou.

Žádné krepatění a snadné rozčesávání

„Jemnost tohoto materiálu omezuje také nežádoucí zacuchávání vlasů. S omezeným třením přichází i omezení poškození jednotlivých pramenů,“ uzavírá dermatolog Brendan Camp. Dá se asi snadno odvodit, na čem tento expert spí. Půjdete v jeho stopách?

Zdroje: (1) www.furn.com/blogs/help-advice/benefits-cotton-bedding, (2) www.realsimple.com/silk-pillowcase-benefits-8602391






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat